Skip to main content

Kajavaterapia

Kajavaterapia on suomalaisen anatomian professorin Yrjö Kajavan 1900-luvun alussa kehittämä anatomis-fysiologinen terapia ja kehon kokonaisvaltainen hierontahoito. Se rentouttaa, vilkastuttaa veren- sekä kudosnestekiertoa, laukaisee jännitystiloja ja lievittää kipuja.

Hoito sopii kaikenikäisille, myös lapsille. Hoidon kesto on 1,5-2 tuntia. Kajavaterapiassa hierotaan koko keho, hermoratoja, jänteitä ja lihasten kiinnityskohdat sekä reunat. Erityisen huomion saavat kehon ääreisosat kädet ja jalat. Jänteiden käsittely on napakkaa, mutta hieronta kevyttä.

Kajavaterapia sopii hyvin hoidoksi mm. erilaisiin kipu-ja särkyoireisiin, turvotukseen, verenkiertohäiriöihin, unettomuuteen, leikkausten jälkitiloihin, niska-ja hartiajännityksiin, hermopinteisiin, tenniskyynärpäähän, kylmiin käsiin ja jalkoihin, kroonisiin kiputiloihin, reumaattisiin ja neurologisiin oireisin.

Rajoitukset kajavaterapialle ovat verenvuototauti, syöpä, kuume, koko kehon ihotuma, alkoholin vaikutuksenalaisena oleminen tai psykoosi.

Kajavaterapia sopii monelle, moneen eri vaivaan.

Ota yhteyttä ja kysy lisää!

Olen kokeillut monia erilaisia terapioita ja hoitoja, mutta olen todennut Kajavan toimivaksi vaihtoehdoksi. Kajavaterapia auttaa, jos kaipaa kiihdytystä omaan aineenvaihduntaansa. Terapia auttaa kylmiin sormiin ja varpaisiin. Ero on merkittävä verrattuna muihin hoitoihin. Esimerkiksi varpaat tuntuivat paljon irtonaisemmilta kuin ennen hoitoa. Ero tuntui jo ensimmäisen hoitokerran jälkeen. Kajavaterapiassa käsitellään kaulan ja rinnan pienet lihakset, mikä on erityistä verrattuna muihin terapioihin. Käsittely auttaa, jos kokee hengenahdistusta tai muuta vastaavaa.

Terapian jälkeen kannattaa varautua hölmistyneeseen oloon. Voi tulla kylmä tai paikat voivat alkaa tutisemaan, joten terapian jälkeen kannattaa ottaa hetki rauhallisesti. Hoidon lopussa tehdään pää- ja kasvohieronta, joka rentouttaa mukavasti. Harrilla on käytössään hyvät tilat ja hän tekee hoidot huomioiden kokonaisuuden ja räätälöi hoidon yksilöllisesti asiakkaan tarpeisiin. Harri ei katso varauskalenteria, vaan ihmistä.

Katri