Pilates

Pilates on 1900-luvun alussa kehitetty kehonhallintaan tähtäävä liikuntamenetelmä, jossa yhdistetään voimaa ja lihashallintaa vaativia liikkeitä monipuoliseen liikkuvuusharjoitteluun, jonka tarkoituksena on ylläpitää ja/tai palauttaa kehon normaalit liikerajat. Liikerajat ja liikkuvuus saattavat olla rajoittuneet esim. toimistotyön tai kuormittavan työn seurauksena, pitkän liikkumattomuuden jälkeen tai esim. lääketieteellisestä toimenpiteestä toipuessa. Liikkuvuus saattaa olla puutteellista ja haitata huipputuloksia myös ammatti- tai kilpatason urheilijalla, jos harjoittelu on liian yksipuolista. Monet huippu-urheilijat nojaavat pilates-perusteiseen kehonharjoitteluun osana monipuolista lajiharjoittelua; pilates onkin yksi parhaista tavoista kehittää core strenghtiä eli keskivartalon hallintaa. Pilates ei ole pelkästään ”venyttelyä” tai liikkuvuutta vaan vaativimmissa liikkeissä vaaditaan raakaa voimaa ja kehonhallintaa.

Pilates liikkeissä tähdätään oikeaan tekniikkaan, jolloin yksinkertaisistakin liikkeistä saadaan maksimitehot irti. Liikkeet tehdään kehon omalla painolla, pitkälti usein lattialta. Pilates sopii mainiosti liikuntamuodoksi esim. nivelongelmaisille, sillä iskeviä hyppyjä tai tömähdyksiä ei pilateksen harjoituksissa tule. Parhaimmillaan kun liikeradat ovat puhtaat ja keskittyminen mahdollista, mukaan otetaan myös hengitystekniikoita, jotka entisestään voimistavat liikkeiden tehoa ja edesauttavat liikkuvuuden kehittymistä.

Tarjoamme eritasoisia ja –teemaisia pilatestunteja aina aloittelijaryhmästä lätkäjunnu-pilatekseen. Pilatestunteja toteutetaan sekä pienryhmissä max. 6 henkilöä tai halutessasi myös yksityisohjauksella osana henkilökohtaista valmennusta. Pienryhmä takaa hyvät mahdollisuudet yksilölliseen ohjaamiseen ja rauhalliseen tekemiseen. Jos toiveissa on esim. työporukan yhteinen tiimitreenaus, ota yhteyttä ja sovitaan sopiva ajankohta!

Ota yhteyttä ja kysy lisää!