Skip to main content

Referenssit

Kari, 40, Raisio

Ravitsemus & henkilökohtainen valmennus

Muutos lähti liikenteeseen vaimoni ostamasta lahjakortista 40-vuotislahjaksi. Myös oma terveydentila aiheutti huolia, sillä ongelmia oli jo kolestorin ja uniapnean kanssa sekä diabetes-riski sukurasitteena. Sovimme Harrin kanssa yhdessä tavoitteeksi -25kg seuraavan vuoden aikana. Nyt vuotta myöhemmin, tavoite on saavutettu.

Muutos alkoi ensin pelkällä ravitsemusvalmennuksella; Harri kävi kanssani ruokakaupassa ”opintomatkalla” ja pidin hänelle ruokapäiväkirjaa ja otin kuvia annoksistani. Liikunta tuli mukaan pikkuhiljaa elämääni sopivilla pienillä muutoksilla, joista tulisi pysyviä. Liikunta on ollut pääosin mm. kävelylenkkejä koirien kanssa, sekä satunnaista osallistumista Harrin ryhmäliikuntatunteihin. Eineksiä en enää osta, vaan ruoka valmistetaan itse – koko perhe syö samaa terveellistä kotiruokaa. Rutiinini ovat muuttuneet sillä tavaksi muodostunut lisäannoksen ottaminen on vähentynyt roimasti, kun tunnistaa oman täyden olonsa ajoissa. Satunnaiset aamu- ja iltapalat ovat vaihtuneet ravitseviin puuroannoksiin. Nukun paremmin ja laadukkaammin, ja uniapnea helpottuu koko ajan.

Virpi, 46, Turku

Hierontaa & itsehoito-ohjeita

Aikaisempi fyysinen työ, jossa tein olkapäällä tuhansia toistoja työpäivässä kulutti olkapääni niin, että välillä myös sairasloma tuli tarpeeseen. Olkapäästä ja kädestä puuttui voima ja liikerata oli rajallinen. Sain fysioterapeuteilta kotiin jumppaliikkeitä ja lääkäreiltä hoidoksi lääkkeitä ja kortisonipiikkejä, mutta koin ettei olkapää tervehtynyt, vaan sain vain hetkellistä apua. Leikkauskin kävi ajatuksissa. Juttelin Harrin kanssa ongelmista olkapään kanssa ja Harri hieroi kaikki lihakset olkapään ympäriltä sekä jumiutuneita rintalihaksia. Niillä olkapää saatiin takaisin ”oikeaan asentoon”, joka auttoi liikkuvuuteen. Harri ymmärsi olkapään kipuihin ja rajoittuneeseen liikerataan liittyvät lihas- ja nivelongelmat. Tämän lisäksi sain kotiin tehtäviä täsmäjumppaliikkeitä olkapäälle. Jo ensimmäisen hieronnan jälkeen liikerata parani, vaikka alue olikin vähän arka. Hierontaa toteutettiin viikottain kuukauden ajan ja nyt harvemmin ylläpidon vuoksi.

Ennen lepoasennossa jumputtava olkapää esti myös usein levollisen nukkumisen ja autolla ajamisen, tällä hetkellä Harrin ohjeiden ja hieronnan avulla olkapää on pääosin ongelmaton.

Eija

Tavoitteena juosta Suomi päästä päähän

Minulle tärkeää oli, että valmentaja on riittävän tiukka ja juuri oikea ihminen tukemaan projektissa. Harri vaatii riittävästi, mutta osaa lukea ihmistä hyvin – patistaa oikeassa suhteessa, mutta ymmärtää myös rajat ja kannustaa jaksamaan. Olen ollut pitkäaikainen jäsen kuntosalilla ja minulla on ollut myös pari Personal Traineria ennen Harria. Ensimmäinen PT lopetti ja toinen ei ollut minua varten, koska en saanut riittävää ja kokonaisvaltaista tukea.  Päänupin ymmärtäminen on tärkeää yhteistyön sujuvuuden kannalta.

Henkinen tuki on iso osa tätä kokonaisuutta. Harrin tuki on nimenomaan kokonaisvaltaista ja hän huolehtii olenko muistanut syödä ja neuvoo ravitsemusasioissa. Suurin hyöty on ollut tuki ja kannustaminen, vaikka vaikeita hetkiäkin on ollut. Harri kertoo rehellisesti, missä mennään  – hyvässä ja pahassa. Hän on läsnä ja tukee läpi treenin. Harrin palvelu on kuin kattava ja proteiinipitoinen annos!

Janina

Ravitsemusvalmennus

Harri toimi myös äitini valmentajana, joten luotin hänen suositukseensa. Tavoitteena minulla oli terveellisemmät elämäntavat ja laihdutus kokonaisvaltaisen elämäntaparemontin yhteydessä. Harri osaa kuunnella, puhua ja ymmärtää, ja hänet saa kiinni aina tarvittaessa. Hän on Tsemppari, isolla T:llä.

Minulla on ollut PT aikaisemmin, mutta hän oli liikunnan puolella, kun taas Harrin kanssa olemme keskittyneet ravitsemukseen. Entinen PT oli kallis palvelu kuntosalilla ja ravitsemusneuvonta tyyliä: ”syö kananamuna”. Nyt Harrin kanssa voin laittaa koko perheelle samaa terveellistä ruokaa, eikä tarvitse punnita tai noudattaa monimutkaisia reseptejä.

Sari

Rappustreenit

Kuulin Harrista työkaverin kautta. Hain jotakin uutta näkökulmaa treenaamiseeni ja palvelu oli positiivinen yllätys. Tein päätöksen siinä hetkessä, koska Harri oli helposti lähestyttävä, ammattitaitoinen ja vakuuttava. Minulla ei ole aiempaa kokemusta henkilökohtaisesta valmennuksesta, mutta olen harrastanut ryhmäliikuntaa ja juoksemista itsenäisesti jo pidempään.

En koe olevani henkilö, jota tarvii kauheasti patistaa, mutta ohjauksessa teen suoritteet puhtaammin, ja tekemiseen on tullut hosumisen sijasta enemmän malttia ja huolellisuutta sekä laatua. Tärkeää ei ole pelkkä suoritus, vaan se miten se toteutetaan.

Mervi

Tavoitteena liikuntainnon herättäminen ja laihduttaminen

Tavoitteena oli liikunnan ilon ja kokonaisvaltaisen hyvän olon löytäminen. Kaipasin apua motivaation rakentamiseen ja oikeanlaista kannustusta ja ”potkimista”. Harri on persoonana rehellinen ja positiivinen sekä kannustava. Hänelle voi uskoutua heikollakin hetkellä ja hän huomioi minut yksilöllisesti. Sain tukea juuri omiin lähtökohtiini ja muuttuviin elämäntilanteisiini – jos joku vaihtoehto ei toiminut, löysimme vaihtoehtoisia toimintamalleja.

Olen kokeillut aiemminkin henkilökohtaista valmennusta, mutta Harrin kanssa projekti toimii enemmän omista lähtökohdistani ja asiakaslähtöisemmin. Parasta on ollut tuki ja tsemppaus sekä ymmärrys ja joustavuus.

12-vuotias juniori ja jääkiekon maalivahti yksilövalmennuksessa. Projektissa tukemassa juniorin isä.

Keskustelimme Harrin kanssa muussa yhteydessä henkilökohtaisen valmennuksen merkityksestä ja mahdollisuuksista lasten ja nuorten liikunnan parissa. Harri lähti valmentamaan poikaani hänen halustaan kehittyä ja harjoitella monipuolisesti. Päädyimme yhdessä lopulta kehonhuollon, motoriikan ja lihastasapainon monipuoliseen harjoittamiseen. Tavoitteena on lisätä nuoren urheilijan kehontuntemusta, ehkäistä vammoja, oppia itsenäistä lihashuoltoa sekä oikeaa tekniikkaa. Harri on vastuussa pitkälti jäähallin ulkopuolisesta harjoittelusta. Harrin tehtävä on myös puolueettomasti arvioida poikani kehitystä.

Harriin päädyimme, koska hänen henkilökohtaiset ominaisuutensa motivoivat poikaani ja suhde heidän välillään on rakentava ja motivoiva. Harri tietää, että tämä show on poikani ja osaa ottaa huomioon kasvavan nuoren elämää urheilun ulkopuolellakin – tavoitteena rakentaa vuosia kestävä ja luottamuksellinen valmennussuhde. Valmennussuhteen jatkuvuudesta päättää poika, homman toimiessa tuloksia nähdään tulevina vuosina monella eri tasolla.

Selkeää kehitystä ja hyötyä on ollut jo nyt. Jäsentynyt ajankäyttö omatoimiseen nuoren harjoitteluun sekä monipuoliset harjoitteet, jotka perustuvat testattuihin puutteisiin ja kehitysalueisiin. Poikani on innostuneempi ja sitoutuneempi kuin ennen ja hän tekee töitä tavoitteidensa eteen. Harrin palvelu on kuin tryffelirisotto Stockmannilta; perusjuttuja todella hienoilla twisteillä, hyvästä pitää maksaa (vaikka ei ihan Stockmannin hintoja).